Dina sökresultat

Festivaler på Norra Cypern

Norra Cypern arrangerar olika festivaler som speglar dess kultur, historia och traditioner. Här är några av de festivaler som firas på Norra Cypern:

Olivfestivalen: Denna festival är känd som “Zeytinlik Festivali” på turkiska, hyllar det rika kulturarvet och olivernas betydelse för regionen. Denna festival äger vanligtvis rum på olika platser över norra Cypern under olivodlingssäsongen, som vanligtvis infaller mellan oktober och december. Under olivfestivalen kan besökarna njuta av en mängd olika aktiviteter och attraktioner centrerade kring oliver och olivolja.

Güzelyurt Apelsinfestival: Denna festival äger rum i staden Güzelyurt och firar apelsinodlingen i regionen. Besökare kan förvänta sig att delta i apelsinprovningar, köpa lokala produkter och njuta av musik- och dansframträdanden.

Iskele Internationella Fiskfestival: Iskele är värd för denna årliga festival som hyllar stadens fiskearv. Besökare kan njuta av ett brett utbud av fisk- och skaldjursrätter, delta i fiskeaktiviteter och uppleva lokala kulturella evenemang.

Lefkoşa Internationella Folk Dansfestival: Denna festival lockar folkdansgrupper från hela världen till huvudstaden Lefkoşa för att delta i en veckolång fest av dans och kulturutbyte.

Bellapais Musikfestival: Bellapais kloster, med sin imponerande arkitektur och unika atmosfär, är värd för en årlig musikfestival där besökare kan njuta av klassisk musik, opera och kammarmusikframträdanden.

Lusignan Arts & Culture Festival: Denna festival äger rum i Famagusta och hyllar stadens kulturarv under den medeltida Lusignan-perioden. Besökare kan förvänta sig teaterföreställningar, konstutställningar, musikframträdanden och historiska rundvandringar.

Cyprus International Film Festival (CIFF): CIFF är en årlig filmfestival som äger rum i huvudstaden Lefkoşa och visar internationella och lokala filmer, med fokus på främjande av filmkultur och utbyte mellan filmskapare.

Dessa festivaler är bara några exempel på de många kulturella och konstnärliga evenemang som äger rum på Norra Cypern och som lockar både lokalbefolkningen och besökare från hela världen.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​