Dina sökresultat

Historiska platser på Norra Cypern

Norra Cypern är fylld med historiska platser som bär på spännande berättelser från olika tidsperioder. Här är några av de mest kända historiska platserna på Norra Cypern:

Salamis: En gammal stad som grundades av grekiska bosättare på 1000-talet f.Kr. Salamis var en betydande hamnstad och centrum för handel och kultur under antiken.

Bellapais kloster: Ett vackert medeltida kloster beläget på en kulle med utsikt över Kyrenia (Girne) och Medelhavet. Klosterkomplexet inkluderar en imponerande klosterkyrka och en vacker klostergarten.

St. Hilarion-slottet: Ett av de tre slotten som sägs ha inspirerat Walt Disneys berömda slott i Snövit och de sju dvärgarna. Detta medeltida slott, som är beläget på en bergstopp, erbjuder spektakulär utsikt över omgivningarna.

Kyrenia hamn och fästning: Kyrenia hamn är en pittoresk hamn med anor från romersk tid. Här finns också en medeltida fästning som fungerat som en försvarsanläggning under olika perioder.

Buffavento slott: Ett av de tre kända slotten på norra Cypern. Buffavento, vars namn betyder ”vinden som stänger” på italienska, erbjuder en fantastisk utsikt över landskapet från sin höga belägenhet.

Apostlarnas kyrka: En liten bysantinsk kyrka som dateras till 500-talet e.Kr. Kyrkan är känd för sina väggmålningar som skildrar de tolv apostlarna.

Solomons tempel: En antik helgedom som byggdes för att dyrka guden Apollon under hellenistisk tid. Templet ligger i närheten av staden Famagusta.

Dessa är bara några exempel på de många historiska platserna som man kan utforska på Norra Cypern. Varje plats bär på sin egen historia och charm, och tillsammans ger de en inblick i öns rika kulturella arv.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​