Dina sökresultat

Klimatet på Norra Cypern

Klimatet på Norra Cypern är typiskt för Medelhavsregionen och karaktäriseras av varma, torra somrar och milda, regniga vintrar. Här är några detaljer om klimatet:

Somrar: Somrarna är varma och torra med genomsnittliga höga temperaturer som ligger mellan 30°C och 35°C under dagen. Ibland kan temperaturen stiga ännu högre, särskilt under juli och augusti. Nätterna är vanligtvis behagliga med lägre fuktighet. Det är vanligt med solsken under sommarmånaderna.

Vintrar: Vintrarna är milda och fuktiga, med genomsnittliga låga temperaturer som ligger mellan 10°C och 15°C. Regnfall är vanligt förekommande, särskilt under december till februari. Snöfall är sällsynt på kusten men kan förekomma i de högre bergsområdena.

Vår och Höst: Vår och höst är övergångsperioder med milda temperaturer och stabilt väder. Dagarna är fortfarande varma och soliga, medan nätterna kan vara lite svalare.

Vindar och Luftfuktighet: Norra Cypern kan uppleva starka vindar, särskilt under sommaren, vilket kan minska känslan av värme. Luftfuktigheten är vanligtvis låg, särskilt under sommaren.

Havstemperatur: Medelhavet blir varmt nog för att bada i under sommarmånaderna, med havstemperaturer som vanligtvis ligger mellan 22°C och 28°C från juni till september.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​