Köpprocessen på Norra Cypern

Dina sökresultat

Köpprocessen på Norra Cypern

Att köpa bostad på Norra Cypern är en lönsam och givande investering. Hela köpprocessen är ganska enkel och går relativt snabbt. Vi på Sunlife Homes kan erbjuda dig all den erfarenhet som behövs för att du ska känna dig bekväm och trygg i din bostadsaffär. Vi hjälper dig att hitta din drömbostad, samt vägleder dig i de ekonomiska och juridiska frågor som kan uppstå. Här är en steg för steg guide för att hjälpa dig genom processen.

1. Önskemål och budget

 Innan du börjar leta efter en bostad, bestäm dina önskemål och definiera din budget. Tänk på området, typen av bostad, pris, storlek, faciliteter, närhet till bekvämligheter och andra faktorer som kan vara viktiga för dig.

2. Bostadssökning

Starta med att undersöka marknaden. Detta innebär att du bör söka efter bostäder som matchar dina behov och budget. Du kan använda dig av vår hemsida eller kontakta oss så kan en av våra erfarna mäklare hjälpa dig att hitta lämpliga bostäder åt dig. Mäklaren kan även ge dig råd om prisförhandlingar, lagar och andra aspekter som rör bostadsköp på Norra Cypern.

3. Budgivning

När du har hittat en bostad som du vill köpa är det dags att lägga ett bud. Din mäklare kan hjälpa dig att förhandla med säljaren och nå en överenskommelse om pris och andra villkor.

4. Reservation

När du är överens om pris och villkor är det dags att reservera bostaden. Detta gör du genom att betala en handpenning eller reservationsavgift. Genom att reservera en bostad, säkrar du den under en viss period (vanligtvis 14-30 dagar). Avgiften kommer att dras av från den överenskomna köpeskillingen.

5. Juridisk representant

Vi kommer att presentera dig för en advokatbyrå som hjälper dig genom hela köpprocessen. Advokaten kommer att svara på alla dina frågor och förse dig med all nödvändig information för att säkerställa en smidig process. Advokatens har även ansvar att se till att ett korrekt köpekontrakt upprättas mellan dig och säljaren. Frigöra betalningar efter ditt godkännande till säljaren, ansöka om köptillstånd och registrera kontraktet hos berörda myndigheter och överföra lagfarten på ditt namn. För att advokaten ska kunna genomföras köpprocessen måste du tillhandahålla en fullmakt till advokatbyrån.

6. Köpekontrakt 

När du har en överenskommelse med säljaren är det dags att skriva under köpekontraktet. Detta kontrakt bör innehålla alla detaljer om fastigheten, inklusive köpeskillingen, eventuella villkor, tidsramar och betalningsvillkor.

7. Slutbetalning

När kontraktet är undertecknat, ska du betala det överenskomna priset enligt betalningsvillkoren på kontraktet samt alla skatter och avgifter som krävs vid denna tidpunkt. Slutligen, ska kontraktet registreras på ditt namn hos fastighetskontoret.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​