Dina sökresultat

Maträtter på Norra Cypern

Matkulturen på Norra Cypern är rik och varierad, med influenser från det turkiska köket samt lokala traditioner och råvaror. Här är några populära maträtter som man kan hitta på Norra Cypern:

Köfte: Köfte är kryddade köttbullar gjorda av nötkött eller lammkött. De kan serveras som en del av olika rätter eller som en huvudrätt tillsammans med bröd och sallad.

Meze: Meze är en traditionell måltid bestående av olika små rätter som serveras som förrätt. Det kan inkludera grönsaksröror, oliver, ostar, grillade grönsaker, fetaost, inlagda grönsaker och hummus.

Kleftiko: Kleftiko är en traditionell cypriotisk lammrätt där köttet långsamt tillagas i en lerugn tillsammans med kryddor och grönsaker tills det blir mört och saftigt.

Halloumi: Halloumi är en känd cypriotisk ost som är gjord av en blandning av get- och fårmjölk. Den har en unik konsistens som gör att den kan grillas eller stekas utan att smälta helt, vilket gör den till en populär ingrediens i många rätter.

Stifado: Stifado är en långsamt tillagad gryta gjord av kött (vanligtvis nötkött eller lamm) tillsammans med lök, tomater, kryddor och ibland även vin eller vinäger.

Moussaka: Moussaka är en gratängrätt som vanligtvis består av skivad aubergine, potatis och köttfärs, täckt med en bechamelsås och gratinerad i ugnen.

Baklava: Baklava är en traditionell söt dessert gjord av tunna lager av filodeg fyllda med hackade nötter och söt sirap eller honung.

Shish kebab: Shish kebab är grillade köttspett som vanligtvis serveras med bröd, tzatziki, sallad och ibland även pommes frites.

Dessa är bara några exempel på de många läckra rätter som man kan njuta av på Norra Cypern. Maten är ofta fräsch, smakrik och fyllig, vilket gör den till en viktig del av den cypriotiska kulturen och identiteten.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​