Bafra - Orörd skönhet med härliga sandstränder!

Dina sökresultat

Om Bafra

Bafra är en del av Karpaz halvön på norra Cypern. Detta område är erkänt för sin orörda skönhet med härliga sandstränder, klarblått Medelhavsvatten och en robust spektakulär kustlinje som alla är inramade av bergskedjan Besparmak.

Thalassa Beach Resort

I närheten av Bafra finns den vackra och lugna fiskebyn Bogaz. Fiskebåtar seglar in och ut ur hamnen hela dagen och deras fångsten säljs på kajen till lokala restaurangägare och lokalbefolkningen vilket gör att det finns många bra fiskrestauranger och tavernor runt om.

Bafra erbjuder kilometerlånga sandstränder längs kusten från Turtle Beach i norr till Famagusta i söder. Vägarna är utmärkta med direkta motorvägar till Nicosia, Kyrenia och alla flygplatser på ön. Cypern är full av historiska platser och arkitektur som 1200-talet f.Kr Salamis Ruiner, 25 km söder om Bafra och 1200-talet Strongylos Castle bara 5 km sydost om Bafra.

Karpaz Gate Marina som är en av Medelhavets största marinas ligger 20 minuters bilresa norrut med mer än 300 kajplatser samt unika faciliteter och infrastruktur.

Kaya Artemis Resort

Fakta om Bafra

På Turkiska: Lefkoşa
På Grekiska: Nicosia

Invånare:

Norra Nicosia: 70000 (2023)
Södra Nicosia: 210000 (2023)

Avstånd:

Kyrenia: 30 km
Esentepe: 58 km
Famagusta: 65 km
Iskele: 73 km
Karpaz: 150 km
Ercan flygplats: 15 km
Larnaca flygplats: 50 km

Sevärdheter:

Ledra Street, Nicosias venetianska stadsmurar, Cyperns museum, Selimiye-moskén (tidigare St. Sophia-katedralen) Leventis kommunala museum i Nicosia, Buyuk Han (Great Inn), Dervish Pasha Mansion, Ärkebiskopens palats, Laiki Geitonia, Shacolas Tower Observatory och Omeriye-moskén.

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​