Your search results

Om Esentepe

Esentepe är ett litet kustsamhälle på landsbygden öster om hamnstaden Kyrenia. Esentepe och kringliggande orter hör till den region som kommit att blomma upp mest bland utländska bostadsköpare de senaste åren. Här finns lugnet, naturen, stränderna, golfen och den svalkande Medelhavsbrisen.

I jämförelse med Cyperns andra städer är den här regionen relativt orörd. Här bor man bokstavligt talat mitt i naturen, där havet möter bergen, och där solnedgångarna är intensivt röda. Badstränderna är något alldeles extra med vilda naturvikar utströdda längs hela kusten.

Här kan man upptäcka sin egen sandstrand eller besöka någon av de offentliga där solstolen redan väntar. Man bör bara se upp med var man slår ner sitt parasoll, till den här delen av ön kommer också havssköldpaddan för att lägga sina ägg!

Sun Valley Mountainside
IDYLL Homes

Lugnet, naturen, stränderna, golfen och den svalkande Medelhavsbrisen

Esentepe är ett lugnt område som ändå har liv och rörelse året om. Många skandinaver väljer sina hem i just detta område. Esentepe är omgiven av vacker natur och fina stränder och erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och all nödvändig service. Här finns nöjen så som golf, vandringsleder, vattenpark m.m. Esentepe är ett område för hela familjen och alla åldrar.

The Cove & Cove Garden

Korineum Golf & Beach Resort

Nära Esentepe ligger också norra Cyperns största golfklubb, Korineum Golf & Beach Resort, med en 18-håls mästerskapsbana i vackra omgivningar. Golfklubben har flera restauranger, tennisklubb, spa och en egen badstrand, öppen för allmänheten.

Tycker man om att vandra ska man bege sig upp i Femfingerbergen. Här kan man andas in den friska doften av tallskog medan man promenerar på naturstigar kantade av historia och antika ruiner. Från toppen har man en oslagbar utsikt över Medelhavet, och klara dagar även till det turkiska fastlandet!

Esentepe har gott om lokala restauranger och barer. Tar man en biltur eller promenad längst kusten stöter man på flera längs vägen.

Skulle man någon gång längta efter stadsliv ligger Kyrenia endast 2,5 mil bort. Korsar man bergskedjan och beger sig öster ut är det inte heller långt till Famagusta, en historisk stad omgiven av långa soliga stränder.

Esentepe ligger också åt rätt håll för den som vill besöka nationalparksområdet Karpaz på Cyperns östra spets.

Stone Castle Restaurang & Bar

Jämför fastigheter