Dina sökresultat

Om Kyrenia

Likt ett pärlband breder den vita hamnstaden Kyrenia ut sig längst med havet. Med den typiska karaktären av en stad vid Medelhavet är Kyrenia sedan länge ett centrum för turismen på ön.

Det går utmärkt att bekanta sig med staden till fots. Längst med de breda shoppinggatorna kan man fynda till betydligt lägre priser än hemma. Viker man av på någon av de små charmiga sidogatorna hittar man mysiga caféer där man kan slå sig ned för en kopp turkiskt kaffe tillsammans med lokalbefolkningen.

Den ikoniska hamnen

Fortsätter man att promenera kommer man förr eller senare fram till stadens ikoniska hamn. Här ligger båtar i alla möjliga färger och gnuggar sig mot varandra i solskenet. Den hästskoformade hamnen, som efter mörkrets inbrott badar i det guldiga ljuset av hundratals lyktor, är stadens naturliga samlingsplats. Restaurangerna har ett brett utbud av kulinariska upplevelser, med allt från fisk och skaldjur till traditionell cypriotisk mat så som smårätterna Meze och halloumiost. Här kan man få både tonfisk och svärdfisk serverad till sig direkt från havet.

Kyrenias gamla hamn

Kyrenias historiska slott

Granne med hamnen ligger Kyrenias historiska slott. Den stolta byggnaden som bär lämningar från långt tillbaka i tiden har ett museum där besökarna bland annat kan beskåda ett skeppsvrak av ett 2300 år gammalt handelsfartyg.

Kyrenia slott

Bellapais

Vänder man sig bort från havet ser man den vidsträckta bergskedjan Beşparmakbergen blicka ned mot staden. Alldeles vid bergets fot, strax öster om Kyrenia, ligger den genuina byn Bellapais, som med sina slingrande gator och hemtrevliga atmosfär lockar många besökare. Bellapais medeltida klostret är här ett måste att besöka.

Ballapais Abbey

Hilarion Castle

Hilarion Castle är en annan magisk plats att stifta bekantskap med. På 732 meters höjd över havet sträcker sig de välbevarade ruinerna av det som en gång var en borg byggd för att försvara Cyperns kuster mot piratattacker. St. Hilarion Castle är ett perfekt utflyktsmål för den som tycker om att vandra i grönskande natur. De ojämna trappstegen och de smala stigarna kan vara ganska krävande, så ett bra tips är att ta på sig bekväma träningsskor och att ta med mycket dricksvatten.

Hilarion Castle

Med sitt behagliga klimat har norra Cypern blivit en självklar destination för golfare som här kan ägna sig åt sin sport året runt. Korineum Golf & Beach Resort ligger öster om Kyrenia och erbjuder arton hål i en härlig miljö med fantastisk utsikt över de gröna orörda kusterna.

Runt Kyrenia finns många stränder att välja mellan. Escape Beach, Oris Beach och Alagadi Beach är bara några av dem.

Escape Beach

Det finns många hotell att välja mellan, allt från stora casino hotell till mindre boutiquehotell. Är man ett större sällskap som letar efter boende kan ett alternativ vara att hyra en bostad. Många blir så förälskade i ön att de väljer att bosätta sig här permanent.

Cratos Premium Hotel
Lord Palace Sky Bar

Jämför fastigheter