Dina sökresultat

Pensionering på Norra Cypern

Ett varmare klimat, lugnare tempo, aktiv livstil och mer pengar i fickan. Det finns många anledningar till att allt fler väljer att pensionera sig på Norra Cypern.

Hög livskvalitet

Norra Cypern är ett vackert land med fina gyllene sandstränder, steniga vikar, skogar, berg, rik kultur och läckra maträtter. Dessutom är Norra Cypern ett tryggt och säkert land med låg brottslighet. Här bor världens vänligaste människor. Du känner dig alltid välkommen och kan lätt umgås med både lokalbefolkningen och även olika internationella communities som t.ex svenskar eller andra nationaliteter som bor på ön.

Norra Cypern erbjuder i allmänhet en hög livskvalitet till en lägre kostnad än andra länder runt Medelhavet. Här är bostadspriser fortfarande betydligt lägre än t.ex Spanien och Portugal. Sjukvården är i världsklass med en imponerande lista över helt nya sjukhus, kirurgi och tandvård, alla med den senaste tekniken tillgänglig. Inga vårdköer och med personal som sätter dig i främsta ledet och hjälper dig omgående så att du känner dig väl omhändertagen.

Avslappnat liv men ändå aktiv

Norra Cypern erbjuder också ett riktigt avslappnat liv i pension. Här kan du spendera dina dagar vid poolen eller stranden, pyssla i trädgården eller prova olika restauranger, gå på vinprovning eller en spa-dag. Men om du vill samtidig vara aktiv finns det absolut mycket att göra och engagera sig i.

Volontärarbete

Välgörenhetsorganisationer på Norra Cypern är en stor gemenskap bland skandinaver och det finns många sätt som du kan engagera dig på. Volontärarbete är en stor del av alla välgörenhetsorganisationers aktiviteter, antingen genom att hjälpa till med att förbättra miljön, insamlingar eller bemanning av välgörenhetsbutiker. The Anglo Turkish Association (ATA)är en organisation som tillhandahåller kulturella och sociala evenemang, samlar in pengar för välgörenhetsorganisationer och samordnar och stöder många andra välgörenhetsprojekt. Det finns också flera djurhem som regelbundet behöver volontärer för att hjälpa till att ta hand om djur eller t.ex dagliga promenader med hundar. Det är också ett utmärkt sätt att träffa andra likasinnade och få nya vänner och bekanta. Det säger sig självt att det också skulle ge dig en känsla av att göra något gott för världen! Kyrenia Animal Rescue (KAR) kan ge dig mer information om detta.

Foto: CyprusScene.com

Utforska ön

En annan bra aktivitet är att ta reda på allt om ön, dess historia, sevärdheter och platser. Från ena sidan av ön till den andra finns det en mängd historiska landmärken och platser att utforska. Många tycker att det är mycket roligt att planera sin nästa resa, gå på dagsutflykter och verkligen njuta av landets historia.

Det finns några mycket aktiva föreningar som ofta ger användbara tips och information. The Foreign Residents (TFR) är medlemsorganisation som många tillhör, och de möts för sammankomster av alla slag och lyckas till och med få några bra rabatter för sina medlemmar för olika tjänster och varor!

Aktiviteter för alla i alla åldrar

Om du funderar på att flytta till Norra Cypern för att starta ett nytt liv och är mycket aktiv ur ett träningsperspektiv kan du alltid hitta aktiviteter som passar dig. Vandringsgrupper är ett bra sätt att utforska ön från en annan vinkel. Beşparmak bergskedjan som löper parallellt med norra kusten är fantastisk, med skogar och vackra vandringsleder erbjuder några av de bästa utsikterna över ön. Tillbringa lite tid med en vandringsgrupp och vi garanterar att du blir beroende! För dig som vill ha mer fart kan du prova mountainbikes eller ridning, också mycket populära gruppaktiviteter här.

Gruppvandring är en populär aktivitet på Norra Cypern.

Andra sporter som är populära är förstås golf med en av världens bästa golfbanor runt hörnet. Tennis, padeltennis och dykning är också enormt populära på Norra Cypern. Är du en mer äventyrliga typen kan du prova skärmflygning eller segling för att hålla dina adrenalinnivåer höga!

Dykning är enormt populärt på Norra Cypern.

Shopping

Självklart är shopping ett utmärkt tidsfördriv för många av oss, och det finns gott om kvalitetsbutiker på Norra Cypern. Från historiska shoppingområden och distrikt i de största städerna, som Bandabuliya Old Bazaar i Kyrenia eller Bedesten i Lefkosa, kan du hitta dolda skatter som souvenirer och inredning eller besöka ett modernt köpcentrum med alla vanliga märkesvaror. Avsluta din shoppingrunda med lunch utanför något av de underbara historiska områdena.

Ett roligare pensionärsliv!

Om du känner dig mer lämpad för ett lugnt liv finns det bokklubbar och allmänna sammankomster av likasinnade människor, och vilket bättre sätt att träffa andra än på en strandrestaurang med kvällssolnedgången. Livet kan säkert avnjutas i din egen takt.

Det finns så mycket mer att hålla sig sysselsatt på Norra Cypern, oavsett om du vill vara aktiv eller inte, du behöver inte oroa dig för att bli uttråkad någon dag i veckan. Livet kan bli underbart oavsett vad du föredrar. Konserter, festivaler och konstutställningar är några saker vi inte ens har nämnt här men är fantastiska att uppleva och upptäcka. Ett roligare pensionärsliv helt enkelt!

Jämför fastigheter

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.​